Hallitus

Puheenjohtaja Ari Rastas

Olen Ari Rastas. Asustelemme perheen ja koiriemme kanssa Mäntsälän maalaismaisemissa. Koirien kanssa harrastamme monipuolisesti eri lajeja. Tällä hetkellä aktiivisiin harrastuksiin kuuluvat valjakkourheilu, TOKO, agility, eri metsästyskokeet ja näyttelyt. Vuosia kestänyt agilityura on viime vuosina vaihtunut valjakkourheiluun. Valjakkourheilua olemme harrastaneet bordercollie Teknon kanssa jo vuodesta 2011. Teknon kanssa olemme osallistuneet sulanmaan ja talvikisoihin.

Syksyllä 2014 laumaamme muutti saksanseisoja Spence. Spencen kanssa kisataan canicross-, kickbike- ja hiihtolajeissa.

Juoksu5

Vara-pj Matti Laaksonen

Moi! Olen Laaksosen Matti ja asustelen tällä hetkellä perheineni Keravalla. Olen harrastanut koirajuoksua jo reilun kymmenen vuoden ajan, joista kaksi viimeistä vuotta koira edellä juosten. Innostukseni vetokoiraurheiluun syttyi vajaa kolme vuotta sitten kun perheeseemme saapui hollaninpaimenkoira Koda. Vanhempi rhodesiankoiramme ei juuri vetohommista perustanut, mutta holskulle vetäminen näytti sopivan luonnostaan (myös hihnassa). Näin pystyin yhdistämään oman urheilu- sekä koiraharrastuksen, ja niin vetokoiraurheilu imaisikin minut mukaansa. Olemme treenanneet ja kilpailleet Kodan kanssa aktiivisesti viimeiset pari vuotta, ja kilpailukokemustakin on karttunut niin koirajuoksusta, kuin kickbike- ja hiihtoluokista. Pyöräilyä emme ole vielä uskaltaneet kokeilla, mutta ehkä senkin aika tulee vielä.

Kireitä vetonaruja ja lenkkipoluilla nähdään!

10246856_10152372198248490_6051612291021275634_n      Kuva 1 Jämillä kuvaaja Mira Kuhlman

Hallituksen jäsen Hinni Tiira

Hei, olen Tuusulalainen koiraharrastaja jonka elämään koirat ovat kuuluneet aktiivisesti kohta kymmenen vuotta. Taloudessamme asustaa minun ja mieheni lisäksi kaksi australianpaimenkoiraa sekä käyttölinjainen tervueren. Australianpaimenkoirista vanhemman (Jumi 9-v) kanssa olen harrastanut vetolajeja reilu kuusi vuotta, aktiivisemmin viimeiset pari vuotta. Jumin kanssa treenaamme talvisin niin kelkalla kuin suksillakin ja sulanmaan aikaan treenaamme juosten sekä kickbikellä. Mukana treeneissä kulkee myös Kiksi 8-v, mutta Kiksi on enemmän vetotreeneissä tsempparina Jumin tehdessä ”oikeat työt”. Lisäksi meillä on kasvamassa käyttötervu Väsy. Väsyn yksi päälajeista on tarkoitus olla vetourheilu ja toivonkin siitä tulevaisuudessa itselleni sekä miehelleni kilpakumppania. Muina lajeina meillä on agility, toko sekä jäljestys. Näistä agilityssa ja tokossa myös kilpailemme.

2

Hallituksen jäsen Anna Hirvilammi

 Hei! Olen n. kymmenpäisen huskylauman omistaja ja vetokoiraharrastaja Lohjalta. Kasvatamme huskyja pienimuotoisesti kennelnimellä Trailwinds ja pyrimme myös kilpailemaan aktiivisesti koiriemme kanssa. Rakkaus siperianhuskyjä kohtaan on tuonut minut Lohjan metsiin asumaan ja rakastumaan palavasti  lajiin nimeltä valjakkourheilu. Harrastan myös kestävyysjuoksua, joten canicross on lähellä sydäntäni. Kilpailemme tällä hetkellä canicrossissa ja DR4-luokassa, sprintissä. Kunhan pentumme kasvavat, siirrymme mahdollisesti suurempiin luokkiin kilpailemaan. Tulevaisuuden kaukaisena haaveena siintää myös  MD- ja LD-matkojen kilpailut.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hallituksen jäsen Jukka-Pekka Ahonen

Olen Jukkis Ahonen, lohjalainen valjakkourheilija. Vetokoiraharrastukseni alkoi alunperin erävaellusten muodossa mutta nykyisin rauhallinen samoilu metsissä on vaihtunut kilpailuun sekä valjakko- että canicrossluokissa (joskin jälkimmäisessä tasoni lienee vielä enemmänkin harrastelijamainen kuin urheilijamainen).

Olen toiminut erilaisissa yhdistyksissä luottamustehtävissä noin kymmenen vuoden ajan. Toivon että näissä tehtävissä syntyneistä kokemuksista ja verkostoista on hyötyä myös UVUlle ja sen jäsenille.
Urheilijana ja harrastajana tavoitteeni on oppia ymmärtämään koiria paremmin, saavuttaa niiden kanssa yhdessä parempi suorituskyky ja kehittyä lajissa. Toisaalta haaveilen LD-matkan kilpailusta omilla kasvateilla, ja toisaalta unelmana on käyttää koiravaljakkoa sopivan vuoren juurelle pääsemisessä osana vuoristoretkikuntaa.
jukkispojujunior

Varajäsen Milka Juntunen

Olen Milka Juntunen Helsingistä. Kotona asustaa avopuolisoni lisäksi pieni ja pippurinen bretoni Piitu, joka on kohta 9-vuotias. Piitun kanssa innostuin muutama vuosi sitten canicrossista ja koska nälkä kasvoi syödessä ja vauhtia piti saada lisää, testattiin myös talvella suksia ja kelkkaa sekä kesällä kickbikea. Vetoinnostuksen kohottaessa päätään, oli mukava ja aktiivinen treeniporukka hakusessa ja sitä kautta päädyin mukaan Uudenmaan vetokoiraurheilijoihin.

Sen minkä Piitu häviää koossa, se kyllä korvaa innokkuudella. 12-kiloiseksi koiraksi se on ollut yllättävänkin kova vetäjä ja oikein erinomainen harrastuskaveri tutustuttamaan omistajan tähän uuteen lajiin. Vedän usein myös lainakoirien kanssa ja mitä enemmän vauhtia kaivataan niin sitä mukaa vain koiria lisätään sitten eteen 😉 Piitun kanssa harrastamme lisäksi agilitya. Toki hiljalleen eläkeiän lähetessä on varmaan kohta uuden harrastuskaverin etsiminen edessä. Onneksi tässä kivassa treeniporukassa riittää myös näitä lainakoiria kenen kanssa treenata sitä omaa pentua odotellessa.

95

Mainokset