Hallitus

Puheenjohtaja Ari Rastas

Olen Ari Rastas. Asustelemme perheen ja koiriemme kanssa Mäntsälän maalaismaisemissa. Koirien kanssa harrastamme monipuolisesti eri lajeja. Tällä hetkellä aktiivisiin harrastuksiin kuuluvat valjakkourheilu, TOKO, agility, eri metsästyskokeet ja näyttelyt. Vuosia kestänyt agilityura on viime vuosina vaihtunut valjakkourheiluun. Valjakkourheilua olemme harrastaneet bordercollie Teknon kanssa jo vuodesta 2011. Teknon kanssa olemme osallistuneet sulanmaan ja talvikisoihin.

Syksyllä 2014 laumaamme muutti saksanseisoja Spence. Spencen kanssa kisataan canicross-, kickbike- ja hiihtolajeissa. Uusimpana tulokkaan on 2020 syntynyt saksanseisoja Woppa. Wopan kanssa tavoitteena on kisata kaikisa yhden koiran luokissa.

Juoksu5

Vara-pj Michela Kärkkäinen

Olen Michela Kärkkäinen, 27 vuotias nainen Sipoosta. Työskentelen arkisin raskaskalusto mekaanikkona Volvon Truck Centerissä ja vapaa-ajallani harrastan koiravaljakkoajoa. Tilanteestani tekee ehkä vähän erilaisen se, että kilpailen yleensä muiden koirilla koska minulla ei ole mahdollisuutta pitää kotonani kahta enempää.

Aloitin kilpailemisen aikanaan vuonna 2008 canicrossissa ja saavutinkin siinä muutaman SM-mitalin. Valitettavasti kolmen aktiivisen vuoden jälkeen silloisen koirani ura loppui, kun sitä alettiin käyttämään jalostukseen. Keskityin itse myös kilparatsastukseen kunnes 2016 Ville Halme etsi toiselle tiimillensä kisaajaa. Kilpailin hänen koirillan DS2 ja DR4 luokissa ja samaan aikaan dobermannillani DS1 sarjassa.
Nykykisin kotoani löytyy risteytysnarttu Akiina’s Kitkat ja maskotti minibullterrier Kita. Olen onnekas, että olen löytänyt lajin parista mentoreita ja ystäviä joiden kanssa pääsen kehittämään itseäni ja harrastamaan lajia vaikka omia koiria ei useita olekaan. Uvun hallituksessa olen tuore jäsen ja tarkoitus on jatkaa tämän hyvän yhteishengen kehittämistä eteenpäin.

Valjakkourh-JämiSM17-su-8104803

Hallituksen jäsen Immi Soisalo
Olen Immi Soisalo ja asun Vantaalla kahden bordercollieni ja perheeni kanssa. Olen aiemmin ollut aktiivinen palvelus- ja pelastuskoiraharrastaja. Tällä hetkellä palveluskoiralajit ovat jääneet koirieni lähestyessä eläkeikää ja olemme siirtyneet tokon ja rally-tokon pariin. Valjakkourheilun pariin päädyimme, kun huomasimme nuoremman koiramme nauttivan todella paljon eri vetolajeista. Valjakkourheilua olemme nyt harrastaneet muutaman vuoden. Itse olen toiminut lähinnä huoltojoukoissa ja treenaajana, kun mieheni on hoitanut kilpailupuolen.
_mg_6189

Hallituksen jäsen Anu Heikkinen

Olen samojedinkoiraharrastaja ja -kasvattaja Espoosta. Lähtöisin olen Kainuusta ja siellä tulee pistäydyttyä aika ajoin. Olen mukana monessa toimessa, UVUn lisäksi Helsingin Seudun Kennelpiirissä, Suomen Samojedinkoirayhdistyksessä ja Helsingin Seudun Samojediklubissa. Vapaa-aika menee siis järjestöhommissa ja omien koirien kanssa touhutessa. Kasvatushommat olen aloittanut vuonna 2008 ja viimeisimmät pentueet ovat syntyneet 2021. Koirien kanssa mennä viiletetään aika aktiivisesti näyttelyissä ympäri Suomen ja muuallakin Euroopassa. Valjakkohommia on harrastettu omaksi iloksi muutama vuosi ja saavutuksista ehkä tärkein on oma kasvattikäyttövalio. Valjakkokisoihin pyritään osallistumaan säännöllisesti. Itse olen ollut pääkoordinaattorina Paltamon rek- ja rekäkokeissa, jotka on järjestetty yhteensä kuusi kertaa. Talkoohommia tulee tehtyä aika paljon koirarintamalla ja aikaa saa tietysti uhrattua siihen valtavasti, mutta on mukava tehdä asioita toisten iloksi.

On mukavaa olla mukana myös UVUn toiminnassa. Katsotaan, millaisia tapahtumia saadaan yhdessä aikaiseksi. Nähdään niissä!

PSX_20190101_111336

Hallituksen jäsen Auli Liimatta

Olen Auli Liimatta Tuusulan Maantiekylästä. Perheeseemme kuuluu aviomieheni Jarkka, tytär Oona sekä neljä samojedinkoiraa. KVA ”Nalle” -07, REK1, REKÄ1, ”Demo” -09, sijoituskoirana KVA ”Haamu” -11 ja REK3, REKÄ1 ”Kaisla” -13. Harrastamme koirien kanssa sulanmaan aikana kärryttelyä ja lumien aikana rekeilyä.

Ensimmäinen samojedinkoira lapsuuden kotiini tepasteli vuonna -76. Omaan asuntoon muuttaessa ja valjakkourheilua harrastavan kasvattajan luona vieraillessa päätin,että joskus ajan kilpailun omilla koirilla.

Kilpailukokeisiin , käyttökokeisiin , sulanmaan sm-kilpailuihin ja epävirallisiin kilpailuihin olemme koirien kanssa osallistuneet. Useampi koira on käynyt harjoittelemassa valjakkoharrastusta koiriemme ”opissa” ja näin olemme saaneet lisää hyviä harrastus- ja treenikavereita. Jokaisen tapahtuman/kilpailun jälkeen olemme hymyillen lähteneet kotimatkalle, erittäin mukava harrastus josta nauttii koirat ,huoltojoukot ja kuski

DSC01815

Varajäsen Milka Juntunen

Olen Milka Juntunen Helsingistä. Kotona asustaa avopuolisoni lisäksi pieni ja pippurinen bretoni Piitu sekä bordercollie Passo. Piitun kanssa innostuin muutamia vuosia sitten canicrossista ja koska nälkä kasvoi syödessä ja vauhtia piti saada lisää, testattiin myös talvella suksia ja kelkkaa sekä kesällä kickbikea. Vetoinnostuksen kohottaessa päätään, oli mukava ja aktiivinen treeniporukka hakusessa ja sitä kautta päädyin mukaan Uudenmaan vetokoiraurheilijoihin.

Sen minkä Piitu hävisi koossa, se kyllä korvasi innokkuudella. 12-kiloiseksi koiraksi se on ollut yllättävänkin kova vetäjä ja oikein erinomainen harrastuskaveri tutustuttamaan omistajan tähän uuteen lajiin. Piitun jäädessä eläkkeelle, vetovastuun perheessämme on ottanut nuori bortsumme Passo, jonka kanssa olemme päässeet starttaamaan jo hiihdossa. Vedän usein myös lainakoirien kanssa ja mitä enemmän vauhtia kaivataan niin sitä mukaa vain koiria lisätään sitten eteen 😉

95